Jak skrýt stránku z menu a přesměrovat ji

| Lukáš Šorf
Jak skrýt stránku z menu a přesměrovat ji

V Kenticu máte možnost stránku vytvořit a zajistit, aby se nezobrazovala v menu, tedy v hlavní navigaci webu. K tomu ji sami dokážete přesměrovat kamkoli budete chtít. A my si ukážeme, jak na to.

Jak skrýt stránku v menu

Tuto funkcionalitu zajistíte nastavením v administraci Kentica → Pages → konkrétní stránka → vpravo nahoře záložku "Properties" → "Navigation".


Měli byste se dostat na podobně vypadající stránku:

Odškrtnutím checkboxu (políčka) "Show in navigation" zajistíte, že se daná stránka nebude zobrazovat v menu.

Dále pole "Menu caption" slouží k pojmenování stránky jako položky v menu. Nepřejmenováváte samotnou stránku, pouze její název v menu v hlavní navigaci.

Pole "Show in sitemap" slouží k tomu, zda se bude nebo nebude daná stránka propisovat do sitemapy. Více o sitemapě a indexaci stránek v návodu  Jak správně nastavit indexaci stránek v platformě Kentico .

Přesměrování a chování stránky v menu

V Kenticu, na konkrétní stránce a ve stejném nastavení záložka "Properties" "Navigation" a v sekci "Menu actions" spravujete chování stránky v menu:


"Standard behavior" zajistí standardní chování položky v menu, stránka v menu je aktivní a dochází k přesměrování na její URL adresu


"Inactive menu item redirect to URL" zneaktivní položku v menu, na stránku v menu nepůjde kliknout a URL adresa stránky bude přesměrovávat na novou zadanou adresu v poli příklad nastavení:

  • položka v menu je neaktivní a původní URL adresa https://vasedomena.cz/testovaci-strankanově směřuje na https://seznam.cz

"Javascript command" → Kentico dovoluje si pro konkrétní stránku nastavit jednoduchý javascript příkaz


  • toto pole je spíše nepoužívané

"Redirect to first child" → v případě, že Vaše stránka má i podstránky, tak zaškrtnutím pole docílíte toho, že daná stránka bude přesměrovávat na její první podstránku


  • pokud stránka nemá žádnou podstránku, u pole je napsáno "(There is no published child page.)", v překladu "Neexistuje žádná zvěřejněná podstránka."

"URL redirection" → slouží k přesměrování na jakoukoliv jinou URL adresu webu


  • například:

Buďte v obraze ve světě webů a e-shopů
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Každé 3 měsíce vám pošleme oběžník s horkými informacemi ze světa vývoje a webdesignu, novinkami v e-commerce sféře i akčními nabídkami pro ještě lepší web.
Přihlášením k newsletteru souhlasíte s našimi zásadami zpracování osobních údajů.

Umíme vše, co je pro váš projekt potřeba

Nebo vás nejprve zajímá, jak to u nás vypadá?

Zákulisní informace i to, na čem zrovna pracujeme, sdílíme na sociálních sítích. Sledujte nás.